هیچ منع مصرف خاصی در مورد مصرف نخود به صورت عمده یافت نشده است، مگر اینکه به آن حساسیت داشته باشید اما اگر مشکلات روده ای مانند کولیت دارید، نخود می تواند آنها را افزایش دهد همچنین، اگر نخود خوب پخته نشود، می تواند باعث مشکلات گوارشی شود حتی کسانی که از مشکلات کلیوی رنج می برند باید از مصرف آنها خودداری کنند، زیرا این حبوبات سرشار از فسفر و پتاسیم هستند اما اگر آنها را برای مدتی خیس کنید و سپس زیر آب جاری بشویید، میزان دریافت این دو ماده معدنی کاهش می یابد.
اگر نخود پخته شده باشد، باید در ظرف دربسته بسته شود و حداکثر 2 روز در یخچال نگهداری شود اگر مواد دیگری به آن اضافه نشده باشد، نخود در یخچال تا 4 روز ماندگاری دارد، البته اگر با مقداری روغن زیتون فرابکر پوشانده شود نخود را می توان در کیسه های مخصوص در فریزر نیز نگهداری کرد، اما بافت و طعم زیادی را از دست می دهد زمان ماندگاری نخود از قبل پخته و کنسرو شده 1 سال است، اما پس از باز شدن در شیشه، حداکثر 24 ساعت در یخچال باقی می ماند.
نخود خشک را که هنوز پخته نشده باید در جای تاریک و خنک قرار دهید قبل از پخت باید حدود 12 ساعت در آب گرم و در جای خنک خیس شوند تا از تخمیر جلوگیری شود بعد از خیساندن، اگر از قابلمه سنتی استفاده می کنید باید 2 ساعت یا اگر در زودپز می پزید، 45 دقیقه بپزید.
دستور پخت با نخود
هوموس نخود چاشنی ایده آل برای بسیاری از غذاها، طعم خوبی روی کروتون های گرم شده دارد.
خامه نخود و صدف یک غذای پروتئینی خوب که حتی سرد می شود از آن لذت برد افزودن کرفس باعث تازهتر شدن آن میشود.
سوپ نخود، سیب زمینی و میگو با افزودن مقداری میگو و سیر و جعفری تفت داده شده در روغن زیتون فرابکر، باقی مانده سوپ سیب زمینی و نخود را خوشمزه تر کنید پاستا با نخود و غذاهای دریایی یک دستور العمل بسیار خوب برای تهیه با نخود، غذاهای دریایی، احتمالا تازه و سیر تفت داده شده خوب.
کاناپه با هوموس نخود یک دستور غذای گیاهی، خوشمزه و آسان که به شما امکان می دهد پیش غذای بی نظیری را به میز بیاورید.